Vijf redenen om een Microsoft 365-partner in de arm te nemen

5 redenen om een Microsoft partner te kiezen

Microsoft 365 vormt binnen een groeiend aantal organisaties de centrale teamhub voor het samenwerken en communiceren op afstand. Mede door de coronacrisis heeft de gezamenlijke kantoortuin namelijk op meer en meer plekken plaatsgemaakt voor een slim thuiskantoor.

Zonder beleid Microsoft 365 binnen je organisatie uitrollen, is echter een recept voor rampspoed. Juist omdat het platform zoveel applicaties, mogelijkheden, features en functionaliteiten samenbrengt, is het belangrijk om het overzicht te bewaren. Welke apps en functionaliteiten heb ik wel of niet nodig? Wie heeft toegang tot welke onderdelen en data binnen het platform? En hoe richt ik de beveiliging in?

Een goede Microsoft 365-partner helpt je om antwoorden te vinden op bovenstaande vragen. In dit artikel vertellen we je waarom het goed is om zo’n partner in de arm te nemen.

1) Je blijft up-to-date

Microsoft is continu bezig met innovatie en productoptimalisatie. Dit betekent dat veel Microsoft-oplossingen razendsnel evolueren. Dit tempo is amper bij te benen voor bedrijven buiten de IT-sector, zeker als het gaat om kleine tot middelgrote organisaties. Een gecertificeerde 365-partner volgt alle ontwikkelingen binnen het Microsoft-landschap op de voet en weet dus altijd hoe je de meest actuele technologie veilig en doelgericht benut. Vergelijk het met het kiezen van een dokter of voedingsspecialist: ook in zo’n geval wil je iemand die je vertrouwt op de beste en nieuwste inzichten.

2) Partners staan direct in contact met Microsoft

Microsoft-partners kennen het 365-platform op hun duimpje. Ze kunnen je precies vertellen hoe je de juiste rollen aanmaakt, optimaal profiteert van de belangrijkste veiligheidstools en je medewerkers helpt om nieuwe applicaties en features snel te gebruiken. Komt je partner er zelf een keer niet direct uit? Dan krijgen zeker de Gold-partners direct (en veel sneller dan je zelf zou kunnen) toegang tot geavanceerde ondersteuning binnen Microsoft Business Solutions. Het resultaat? Een snellere responstijd en hoogstaande ondersteuning.

3) Je krijgt een proof of concept

Microsoft-partners hebben toegang tot verschillende productlicenties. Daarmee kunnen ze je diverse demo’s tonen om je te laten zien hoe een bepaalde 365-oplossing werkt. Een zogenoemd proof of concept (PoC). Zie het als een testrit om een evenwichtig beeld te krijgen van de gebruikservaring, voordat je definitief overgaat tot het implementeren van een oplossing.

4) Kwaliteit op lange termijn

Lang niet iedereen mag zich een erkende 365-partner noemen. Om die status te bemachtigen, heb je namelijk een certificering nodig die je alleen krijgt als je op het gebied van technische kennis en veiligheid voldoet aan de strenge eisen van Microsoft. Dat geldt zeker voor de Gold-certificering. Om die te halen en behouden, moeten

meerdere individuen binnen een organisatie verschillende core-value-examens afleggen. Dit proces wordt jaarlijks herhaald om ook de kwaliteit op de lange termijn te borgen.

5) Eenvoudiger adopteren en beleid opstellen

Hoewel Microsoft 365 een toegankelijk en enorm veelzijdig platform is, moet je zelf wel veel instellen om het af te stemmen op je specifieke organisatorische wensen en veiligheidsbehoeften. Het is geen kwestie van simpelweg wat dingen aan- en uitzetten.

Dit betekent dat je ook goed moet nadenken over het beleid en gebruik. Hoe ondersteunt het platform jouw corebusiness? Welke securitymaatregelen heb je nodig om je kerntaken te ondersteunen en verbeteren? Is het bijvoorbeeld gewenst om de toegang tot bepaalde applicaties, documenten en data van een extra beveiligingslaag (denk aan MFA) te voorzien? Dit zijn vragen die verdergaan dan alleen de techniek.Zo leidt bijvoorbeeld het openzetten van Teams voor iedereen zonder duidelijk plan, vaak tot een wildgroei aan kanalen en teams. Een handige communicatie- en samenwerkingstool verandert dan al snel in een onwerkbaar gedrocht.

Ook de vaak delicate balans tussen productiviteit/gebruiksgemak en veiligheid is een belangrijk aandachtspunt. ‘Hoe veiliger, hoe onwerkbaarder’ is een wijsheid die in de praktijk nogal eens geldt. Het is dus belangrijk dat je goed definieert hoe die verhouding tussen gebruiksgemak en veiligheid er voor jouw type organisatie uit moet zien.

Omdat een goede Microsoft-partner alle ins en outs van 365 kent, kan hij je prima helpen met het formuleren van beleid en het inrichten van het platform naar jouw specifieke organisationele behoeften. Daarnaast maakt hij met gerichte trainingen eindgebruikers snel wegwijs in het veelzijdige 365-ecosysteem.

VBVB ICT: jouw Microsoft 365-partner

Wil je meer weten over de functionaliteiten en mogelijkheden van Microsoft 365? En ben je op zoek naar een Microsoft Gold partner die je helpt om het samenwerkings- en communicatieplatform helemaal toe te spitsen op jouw behoeften, wensen en mogelijkheden? Dan helpt VBVB ICT je graag verder.

Wij bieden bijvoorbeeld volledig ingerchte en beheerde werkplekken aan die wij de VBVB Modern Workplace noemen. Deze online werkplekken zijn gebouwd op de technologie van Microsoft 365, aangevuld met onze eigen persoonlijke diensten.  Onze VBVB Modern Workplace is erop gericht jouw organisatie te ontzorgen op ICT vlak en je tegelijkertijd maximaal te laten profiteren van de modernste en veiligste manier van werken op dit moment.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een goed gesprek.

 

 

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

Bij VBVB ICT maken we dingen mogelijk die dat voorheen niet waren

Bij VBVB ICT maken we dingen mogelijk die dat voorheen niet waren

Hoe kan je de cyberveiligheid van jouw organisatie verhogen?

Hoe kan je de cyberveiligheid van jouw organisatie verhogen?

Voldoet jouw cybersecurity aan de nieuwe Europese wetgeving?

Voldoet jouw cybersecurity aan de nieuwe Europese wet- en regelgeving?

Hoe vaak proberen hackers in te loggen op jouw ICT-systemen?

Hoe vaak proberen hackers in te loggen op jouw ICT-systemen?

ICT is toch gewoon ICT…of misschien toch niet?

ICT is toch gewoon ICT…of misschien toch niet?

Alle neuzen dezelfde kant op, voor een snelle samenwerking

Alle neuzen dezelfde kant op, voor een snelle en succesvolle samenwerking