Password Manager: veiliger, makkelijker en sneller

VBVB: EXPERT OP HET GEBIED VAN ICT SECURITY

ict security password manager

Password Manager: optimaal beheer en beveiliging

In een tijdperk waarin digitale veiligheid cruciaal is, vormt het beheer van wachtwoorden een essentieel onderdeel van online beveiliging. Het gebruik van een betrouwbare Password Manager is geen luxe meer, maar een absolute noodzaak.

Er zijn verschillende goede opties in de markt op dit moment waar wij naar gekeken hebben. Na grondig onderzoek heeft VBVB gekozen voor de Keeper Password Manager

De Password Manager van Keeper biedt een evenwichtige combinatie van beveiliging, gebruiksgemak en veelzijdigheid. Door de implementatie van geavanceerde technologieën en continue innovatie stelt Keeper gebruikers in staat om hun digitale identiteit te beschermen in een steeds veranderend landschap van online bedreigingen.

ben jij Verantwoordelijk voor de ICT binnen jouw organisatie? 

Als ICT verantwoordelijke weet je dat veiligheid een steeds belangrijkere rol speelt.  Maar weet je ook dat de meest voorkomende security incidenten te maken hebben met gelekte of gestolen wachtwoorden van werknemers?

Keeper deed onderzoek naar hoe werknemers en werkgevers omgaan met wachtwoorden en inloggen op verscheidene accounts. De resultaten zijn best een beetje schokkend.

Download de infographic voor een samenvatting van de resultaten. In de infographic staat een link naar het gehele rapport van het onderzoek. Dat rapport is helaas wel in het Engels. 

57% van de respondenten schrijft diens wachtwoord wel eens op een Post-It

Download de Infographic

ICT security statistieken MKB

De grootste bedreiging binnen cybersecurity komt voort uit menselijk gedrag

Mensen vergeten vaak beveiligingsrichtlijnen, laten wachtwoorden onbeheerd achter of omzeilen veiligheidsstructuren. Dit risico wordt verder vergroot tijdens het thuiswerken, waar medewerkers nog minder aandacht besteden aan online veiligheid dan op de fysieke werkvloer. En het is gewoon praktisch onmogelijk om tientallen wachtwoorden te onthouden.

 

 

Daarom gebruiken werknemers vaak makkelijke wachtwoorden die ze ook nog eens voor verschillende accounts gebruiken, thuis en op het werk. 

De oplossing voor dit probleem is het gebruik gaan maken van een Password Manager. In onze ogen een essentiële stap om de menselijke factor als zwakke schakel in cybersecurity te verkleinen.

 

waarom wil ik keeper als organisatie?

Toonaangevende beveiliging:

De Password Manager van Keeper biedt een ongeëvenaard niveau van beveiliging dankzij geavanceerde encryptie. Organisaties profiteren van maximale bescherming tegen datalekken en ongeautoriseerde toegang.

Centraal wachtwoordbeheer:

Met Keeper kunnen organisaties wachtwoordbeleidsregels afdwingen, gebruikersrechten beheren en real-time toegang monitoren. Dit vereenvoudigt het bedrijfsbrede beheer van wachtwoorden.

Veilige delen van referenties:

Voor teams die intensief samenwerken, maakt Keeper het mogelijk om inloggegevens veilig te delen. Dit bevordert samenwerking zonder in te leveren op de veiligheid van inloggegevens.

Audit trails en rapportage:

Keeper voorziet in uitgebreide audit trails en rapportagemogelijkheden. Organisaties kunnen hiermee wachtwoordactiviteiten analyseren, wat essentieel is voor naleving van beveiligingsnormen en het identificeren van mogelijke zwakke punten.

Naadloze integratie:

Keeper integreert moeiteloos met andere bedrijfsapplicaties en systemen. Hierdoor verloopt de implementatie soepel en wordt de dagelijkse workflow van de organisatie niet verstoord.

 

 

WAAROM WIL IK KEEPER ALS WERKNEMER?

Gemakkelijke toegang en gebruiksvriendelijkheid:

Voor werknemers betekent het gebruik van Keeper een eenvoudige en gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot verschillende accounts zonder de noodzaak om complexe wachtwoorden te onthouden. eentje is voldoende. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert frustratie.

Beveiligd tegen phishing:

Keeper beschermt werknemers tegen phishingaanvallen door het automatisch invullen van inloggegevens op legitieme websites. Dit helpt om het risico op identiteitsdiefstal te verminderen.

Biometrische authenticatie:

Voor werknemers biedt Keeper extra beveiliging met biometrische authenticatie, zoals vingerafdrukherkenning of gezichtsherkenning, waardoor het proces van inloggen nog veiliger en handiger wordt.

Single Sign-on (SSO):

Gebruikers krijgen toegang tot meerdere apps en services met één set aanmeldingsgegevens. Dit verlaagt het aantal keer invullen en maakt het makkelijker voor gebruikers om toegang te krijgen tot alle bronnen die ze nodig hebben. 

Persoonlijke wachtwoordkluis:

Keeper stelt werknemers in staat om persoonlijke wachtwoorden veilig op te slaan naast werk gerelateerde inloggegevens. zo kunnen ze hun persoonlijke en professionele digitale identiteit gescheiden houden.

De Password Manager van Keeper is natuurlijk niet de enige ICT Security oplossing waar VBVB je mee van dienst kan zijn. We leveren onder andere Back-up oplossingen, MFA, Managed DNS en DMARC. 

 Wist jij dat de meest voorkomende security incidenten te maken hebben met gelekte of gestolen wachtwoorden van werknemers?

Download de Infographic

Hoe gaan jouw werknemers met wachtwoorden om?