DNS: 33% van security-incidenten gemakkelijk te voorkomen

Better safe than sorry met DNS!

We hebben het al vaker gezegd: zorg dat je ICT Security op orde is! Een van de belangrijkste onderdelen van je totale securitybeleid is een DNS filter. In een rapportage van The Global Cyber Alliance wordt duidelijk hoe belangrijk een degelijke DNS filter kan zijn voor organisaties.

DNS ICT Security

Volgens het rapport had 1/3 van alle beveiligingsincidenten voorkomen kunnen worden als gebruik was gemaakt van een DNS filter.

DNS: een absolute musthave

Ook wij raden onze (potentiële) klanten aan altijd gebruik te maken van een DNS service, zoals de VBVB Managed DNS. Kort gezegd zorgt dit ervoor dat bij het klikken op linkjes, bijvoorbeeld op het internet, in een document of in een e-mail, het websiteadres eerst geverifieerd wordt alvorens je de site daadwerkelijk bezoekt. En dat kan dus een hoop ellende voorkomen.

Meer weten? Klik hier om de bevindingen van The Global Cyber Alliance te lezen. Het rapport legt zeer gedetailleerd uit wat DNS precies is, hoe het werkt en hoe het je organisatie extra veiligheid biedt. Het is helaas wel in het Engels geschreven, dus hou daar rekening mee.

Hoe is jullie ICT Security geregeld?

Twijfel je of de ICT security bij jullie op het werk wel goed is geregeld? Je kunt een afspraak inplannen met onze Security Officer die graag meekijkt, meedenkt en adviseert op alle vlakken die te maken hebben met de beveiliging van IT-omgevingen. Geen overbodige luxe! Stuur hiervoor een e-mailtje naar verkoop@vbvb.nl  of bel 020 – 42 33 288 en kies voor optie 2.

Lees meer over de VBVB Managed DNS dienst en overige ICT Security oplossingen die wij kunnen bieden in dit blog.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

vbvb ict handdoek

Personeelsuitje 2023: zon, zee en strand!

VBVB ict en de Futureproof group

VBVB is onderdeel geworden van Futureproof Group

pronouns in ms365

Je MS365 profiel nu mét je pronouns

tuinfeest bij it bedrijf amsterdam

Tuinfeest 2023 mega succes!

VBVB Tuinfeest 2023

Meld je aan voor het VBVB Tuinfeest 2023!

Fabrique des Lumières heropent tentoonstelling

Fabrique des Lumières opent nieuwe tentoonstelling: win kaartjes!