ICT Security: de 4 must haves van VBVB

ICT Security: de 4 must haves van VBVB

Als ICT dienstverlener adviseren wij onze klanten uiteraard ook over de verschillende mogelijkheden op het gebied van ICT Security. Wij bieden 4 losse diensten aan die in onze ogen noodzakelijk zijn voor elke organisatie als aanvulling op de bestaande Microsoft security.

Back-up365 

Een goede back-up oplossing is cruciaal voor elke onderneming om data en gegevens in de cloud te waarborgen. Deze kunnen om allerlei redenen en op allerlei verschillende manieren verloren gaan. Daarnaast kan een back-up nodig zijn na een cyberattack.

Gaat er iets mis? Dan kunnen wij voor jou je verloren gegevens terugvinden en terugzetten. Echt een must have!

MFA

In de strijd tegen hackers en de praktijk waarbij steeds vaker gebruikersnamen met bijbehorende wachtwoorden worden gestolen, adviseren wij onze klanten om daar waar mogelijk gebruik te maken van Multi Factor Authentication (MFA).

MFA ICT Security

MFA is een authenticatiemethode waarbij je (minimaal) twee stappen succesvol moet doorlopen om toegang te krijgen tot een account. Het is met andere woorden een oplossing om toegang tot je netwerk, je websites, webmail of andere accounts een extra beschermlaag te geven.

 

Managed DNS

De meeste DNS servers geven zonder morren het bij hen bekende IP nummer dat hoort bij een link. Ook dus als het een ‘foute’ en/of een geïnfecteerde website betreft. Bij onze Managed DNS dienst gaat dat anders.

Bij het gebruik van onze Managed DNS service, wordt namelijk niet alleen het IP nummer opgezocht, maar ook nog nagegaan of de pagina om een andere reden gesignaleerd staat. Als dat zo is, kom je als gebruiker dus niet op de “foute” site terrecht, maar krijg je een waarschuwing. Zo wordt het klikken op linkjes in e-mails, in documenten en op internet een stuk veiliger!

De Global Cyber Alliance heeft een rapport geschreven over de effectiviteit van DNS services. Het is behoorlijk uitgebreid en (helaas) alleen beschikbaar in het engels. Maar wil je echt meer weten, dan is het zeer zeker de moeite waard om te lezen! Lees meer.

Keeper: Wachtwoordmanager

Een gemiddelde werknemer gebruikt 191 verschillende accounts met bijbehorende inloggegevens. Het is daarom begrijpelijk dat mensen hun wachtwoorden eenvoudig houden en hergebruiken. Het is wel zeer onwenselijk dat ze dat doen.

Met Lastpass Enterprise biedt VBVB een dienst die wachtwoordbeheer verbetert én makkelijker maakt voor iedereen. Een uitstekende combinatie! Het vergeten van wachtwoorden is hiermee ook voorgoed verleden tijd geworden.

In het kort zorgt deze dienst ervoor dat je slechts één sterk wachtwoord hoeft te onthouden om vervolgens veilig te kunnen inloggen op al je accounts. Iedere werknemer krijgt een eigen kluis waarin wachtwoorden kunnen worden gemaakt en beheert. En dat alles op een overzichtelijke en eenvoudige wijze.

Met Keeper Enterprise kan jouw eigen IT afdeling of VBVB ICT ervoor zorgen dat wachtwoorden goed worden ingezet en geen extra beveiligingsrisico vormen voor jouw organisatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een beetje een dooddoener, maar daardoor niet minder waar. Veel problemen zijn te voorkomen door je Securitystrategie goed te ontwerpen, toe te passen en te beheren. De Security Officer van VBVB heeft er zijn specialiteit van gemaakt om de systemen van onze klanten te bewaken en te beschermen. Neem ICT security serieus!

Weten of jij het goed voor elkaar hebt? 

Werken jullie al met de VBVB Modern Workplace? In dat geval is de MFA en de back-up al goed geregeld. Die zitten namelijk standaard ingebouwd in deze dienst.

Surfen op het internet en lekker linkjes aanklikken in e-mails kan dan wel altijd nog veiliger met onze Managed DNS dienst. Een wachtwoordmanager is voor iedereen een goed idee. Bespreek het eens bij jullie op kantoor en neem contact met ons op.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie