Persbericht: VBVB treedt toe tot Futureproof Group

De Amsterdamse IT dienstverlener VBVB treedt toe tot de Futureproof Group

Utrecht, 21 september 2023 – VBVB, een vooraanstaande IT dienstverlener in de regio Amsterdam, is onderdeel geworden van Futureproof Group, een sterke groep van IT-bedrijven waarin VBVB door bundeling van krachten en kennis nog beter kan opereren binnen het steeds veranderende en complexer wordende IT-landschap.

VBVB, opgericht door Berend van Bemmel en Marnix van Boetzelaer, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf in de regio Amsterdam met een specifieke focus op klanten in de non-profit en de cultuur sector. De IT-professionals van VBVB delen niet alleen een passie voor IT, maar hechten ook veel waarde aan service en klantgerichtheid.

Berend van Bemmel: “Service en klantgerichtheid zijn altijd speerpunten geweest voor VBVB en we zijn verheugd dat we nu gaan samenwerken met een organisatie die hierom ook bekend staat. We zijn trots op ons getalenteerde en toegewijde team en op wat we de afgelopen jaren hebben neergezet. We kijken ernaar uit om samen met Futureproof Group de volgende groeifase in te gaan, waarbij we onze eigen identiteit, ondernemerschap en lokale aanwezigheid behouden”.

VBVB blijft onder haar eigen naam haar klanten bedienen met hetzelfde gemotiveerde team. Samen met de andere bedrijfsonderdelen van Futureproof Group streeft VBVB naar verdere groei in regio Amsterdam, maar ook daar buiten. Hierbij kan VBVB gebruik maken van het uitgebreide kennisnetwerk van Futureproof Group, de financiële stabiliteit en investeringsmogelijkheden en van de schaalvoordelen die de groep biedt.

Voor Futureproof Group past deze overname perfect binnen haar groeistrategie en verstevigt ze hiermee haar positie in de regio Amsterdam. Bovendien betekent de overname van VBVB verdere uitbreiding van de dienstverlening in de non-profit- en cultuursector.

De huidige leiding van VBVB, Berend van Bemmel en Marnix van Boetzelaer, zal in elk geval tot eind 2023 betrokken blijven bij de organisatie en zorgen voor een zorgvuldige overdracht. Vanuit Futureproof Group is Eric van ’t Boveneind per direct op interim basis toegevoegd aan het managementteam van VBVB.

Over Futureproof Group

Futureproof Group ontwerpt, levert en beheert ICT-infrastructuren en cloud-omgevingen voor haar (voornamelijk MKB-)klanten. Daarnaast worden diensten verleend op het gebied van IT-security, eindgebruikersondersteuning, outsourcing, business solutions en ICT-consultancy. Futureproof Group is vanuit meerdere vestigingen en onder verschillende labels actief in de Nederlandse markt.

De bedrijven die onderdeel zijn van de Futureproof Group zijn in belangrijke mate zelfstandig, met hun eigen specialisaties en identiteit. Binnen de groep werken ze nauw samen door uitwisseling van expertise en resources. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van de voordelen die de schaalgrootte met zich meebrengt, bijvoorbeeld op het gebied van opleidingen, werving & selectie, inkoop, certificeringen en op het gebied van investeringen in innovatie en verdere groei door overnames.