Wat is Microsoft 365?

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 wordt bij steeds meer organisaties het kloppende hart van de IT-omgeving en dé teamhub voor samenwerken en communiceren op afstand. Maar wat is Microsoft 365 precies? En wat kun je er allemaal mee? In dit artikel vertellen we het je.

Geïntegreerde oplossing in de cloud

Microsoft 365 is een geïntegreerde clouddienst die bedoeld is om productief samenwerken te vergemakkelijken. Het platform biedt een groot aantal diensten en functionaliteiten aan, deels in de vorm van online-diensten en deels in de vorm van applicaties die je kunt gebruiken op desktops en mobiele apparaten. Het is een schoolvoorbeeld van een complete SaaS-oplossing die ook te integreren is met veel applicaties en systemen van derde partijen.

Wat kun je met Microsoft 365?

Microsoft 365 beschikt over de functionaliteiten die nodig zijn om zowel binnen de vertrouwde kantooromgeving als op afstand slim en productief samen te werken. Met het platform krijg je de beschikking over de onderstaande applicaties en functionaliteiten.

 • Met Microsoft Teams kun je chatten, videobellen, online vergaderen en in realtime samenwerken aan bestanden. Met Teams Rooms en de juiste randapparatuur creëer je zelfs een professionele digitale vergaderruimte.
 • De Windows Virtual Desktop (WVD) tilt device- en plaatsonafhankelijk werken naar een nog hoger niveau. De oplossing geeft je de beschikking over een virtuele werkplek in Microsofts cloudplatform Azure. De werkplek biedt volledige ondersteuning voor het gebruik van alle 365-applicaties en -producten, terwijl ook alle beveiligings- en beheertechnologieën van en door Microsoft in het platform zijn geïntegreerd.
 • Met OneDrive (persoonlijke bestanden) en SharePoint (organisatieniveau) bewaar en beheer je bestanden vanaf elke locatie in de cloud.
 • Je beschikt altijd en overal over je vertrouwde Office-programma’s (Word, Excel, PowerPoint, Outlook).
 • Met applicaties als Exchange en Bookings mis je nooit meer een afspraak.
 • Dankzij een breed spectrum aan beveiligingsoplossingen op afstand en uitgebreide mogelijkheden op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer (Azure AD, MFA, BitLocker) bezorgt IT-veiligheid je geen kopzorgen meer.

De voordelen van Microsoft 365 voor het mkb

Het gebruiken van Microsoft 365 als primaire teamhub heeft veel voordelen voor mkb-bedrijven. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

 • Omdat Microsoft 365 een geïntegreerd platform is, zijn alle applicaties, features en functionaliteiten toegankelijk vanuit één centrale omgeving.
 • Je wordt ontzorgd omdat Microsoft zorgt voor alle updates en veiligheidspatches. Het platform is bovendien gemakkelijk te installeren en snel gebruiksklaar.
 • Je hebt de keuze uit verschillende licenties, waardoor je gegarandeerd de oplossing vindt die aansluit op de specifieke wensen en behoeften van jouw organisatie.
 • Met Microsoft 365 kun je op elk apparaat werken waar en wanneer je maar wilt.
 • De kans is groot dat je medewerkers al vertrouwd zijn met de Microsoft-infrastructuur en veel MS-applicaties en -programma’s.

Meer weten?

Wil je meer weten over de functionaliteiten en mogelijkheden van Microsoft 365? Dan helpt VBVB ICT je graag verder. Wij bedienen al sinds 1996 mkb’ers in diverse branches. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een goed gesprek.

    

  

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie