Videobellen met zoom blijkt niet veilig

De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat de veel gebruikte app Zoom niet veilig is. Er zijn allerlei beveiligingsproblemen aan het licht gekomen bij deze videoconference-app. Met name op het gebied van privacy en compliance voor wat betreft de AVG.

Het is logisch dat mensen nu veel meer dan anders gebruik maken van video-conferencen, ook natuurlijk in werksituaties. Tja, je moet toch op een bepaalde manier contact met elkaar zien te houden. Maar de wijze waarop is wel een punt van zorg.

Prive alternatieven

Er zijn simpele alternatieven die vooral voor privégebruik geschikt zijn. Als iedereen een iPhone heeft, kun je met 33 mensen tegelijkertijd gebruik maken van Facetime. Via WhatsApp kan dat met 5 mensen. Privacy organisatie @Bits of Freedom noemt Jitsi als alternatief voor Zoom.

Zakelijk videobellen

Voor zakelijk vergaderen zouden we dat niet zo snel aanraden. Als ICT bedrijf helpen we steeds meer klanten naar Office/Microsoft 365 migreren. Daarin zit bijvoorbeeld de uitstekende app Teams waarmee je op allerlei manieren kunt samenwerken. Dus ook heel goed een videogesprek of videovergadering houden. Op een veilige manier.

Werk je al met Office/Microsoft 365 en Teams? Maar ondervind je problemen of denkt je dat jouw organisatie nog niet het volle uit Teams weet te halen? Of is Teams bij jullie nog helemaal niet ingeregeld? Je kunt je altijd met vragen richten tot onze Cloud Consultants Tjalling en Guus: cloud@vbvb.nl.

Werkt jouw organisatie nog helemaal niet met Microsoft 365 of in de cloud, dan kunnen wij jou ook zeker helpen! E-mail daarvoor met Richard: verkoop@vbvb.nl.

Happy videomeetings & stay safe!

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

vbvb ict handdoek

Personeelsuitje 2023: zon, zee en strand!

VBVB ict en de Futureproof group

VBVB is onderdeel geworden van Futureproof Group

pronouns in ms365

Je MS365 profiel nu mét je pronouns

tuinfeest bij it bedrijf amsterdam

Tuinfeest 2023 mega succes!

VBVB Tuinfeest 2023

Meld je aan voor het VBVB Tuinfeest 2023!

Fabrique des Lumières heropent tentoonstelling

Fabrique des Lumières opent nieuwe tentoonstelling: win kaartjes!