Online werkplekken creëren, zo doe je dat efficiënt

Online werkplekken creëren? Bekijk onze tips!

Online werkplekken zijn nu belangrijker dan ooit. Maar hoe realiseer je een goede online werkplek voor jouw medewerkers? En waar begin je? Waar moet je rekening mee houden? We geven je een praktisch stappenplan.

Welke eisen stel je aan de online werkplekken?

Voor je direct in het diepe springt is het belangrijk om duidelijk in kaart te brengen waar binnen jouw organisatie behoefte aan is. Dat begint met weten welke applicaties je medewerkers nu al gebruiken. Maken jullie bijvoorbeeld gebruik van Office 365? Dan lijkt het voor de hand liggend om daar mee door te gaan en medewerkers op die manier vanuit huis te laten werken. Toch is het niet zo eenvoudig: je wilt ook andere applicaties, zoals bijvoorbeeld een ERP of boekhoudsysteem, in je online werkplek kunnen integreren én zeker weten dat je data goed beveiligd is.

Zorg er daarom altijd voor dat je precies weet wat de behoefte van jouw organisatie is voordat je een mogelijke oplossing selecteert.

Hoe ga je samenwerken in de online werkplekken?

Nu je precies weet welke applicaties je medewerkers dagelijks gebruiken, is de volgende vraag: Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers op een prettige manier samen kunnen werken via hun online werkomgeving? In een Microsoft-based omgeving ligt het voor de hand om daarvoor gebruik te maken van Microsoft Teams. Dit is een chat based app die de interne en externe communicatie een enorme boost geeft. Door medewerkers (of klanten) toegang te geven tot de juiste teams, wordt online samenwerken, overleggen en bestanden delen een fluitje van een cent.

Bereikbaarheid van de online werkplek

Online samenwerken betekent ook dat medewerkers op andere tijden dan kantoortijden aan het werk kunnen zijn. En dan is het belangrijk dat ze altijd toegang hebben tot de applicaties of bestanden die ze nodig hebben. Daarbij mag het niet uitmaken of zij behoefte hebben aan Microsoft Word, Exact of een CAD-applicatie. Je medewerkers moeten aan de slag kunnen wanneer zij dat willen. Houd daarom bij het selecteren van jouw online werkplekken ook rekening met de bereikbaarheid. Niet alleen de uptime van de servers is daarvoor belangrijk; je wilt ook dat je medewerkers altijd terecht kunnen bij een servicedesk als ze problemen ondervinden.

Online samenwerken, maar wél veilig

Goede beveiliging is – naast een perfecte bereikbaarheid van je omgeving – misschien wel het belangrijkste criterium bij het selecteren van de juiste oplossing voor online samenwerken.

Veilig digitaal thuiswerken begint met goede databeveiliging. Om echt zorgeloos online samen te kunnen werken, is het dus belangrijk om te weten dat je gegevens goed beschermd zijn. Of dit nu om privacygevoelige persoonsgegevens gaat, of om bedrijfskritische informatie. Je moet er niet aan denken dat jouw gegevens in de verkeerde handen vallen. Houd daarom bij het selecteren van een oplossing voor online werkplekken ook altijd rekening met de beveiliging.

De juiste oplossing kiezen

Is het jou inmiddels helemaal duidelijk hoe de ideale online werkplek er voor jouw bedrijf uitziet? Dan is het tijd om keuzes te gaan maken. Welke aanbieder biedt jou precies dat wat je nodig hebt?

VBVB ICT biedt bijvoorbeeld de VBVB Modern Workplace aan. Dit is een digitale werkplek die volledig gebaseerd is op Microsoft 365. Met Modern Workplace kun je werken waar je maar wilt, met elk gewenst apparaat en op elk gewenst platform met de applicaties die je nu al gebruikt. Flexibiliteit ten top dus en ideaal voor thuiswerken, onderweg of bijvoorbeeld bij een klant. Maar naast flexibiliteit biedt onze Modern Workplace ook uitmuntende beveiliging voor jouw organisatie via Microsoft 365 Security. Zo bescherm je jouw gegevens met de juiste technologie tegen aanvallen van buiten én tegen foutjes van medewerkers.

Interesse in Modern Workplace?

Wil je meer weten over de functionaliteiten en mogelijkheden die onze Modern Workplace jou biedt? En ben je op zoek naar een partner die de implementatie van online werkplekken volledig op zich kan nemen? Dan helpt VBVB ICT je graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een goed gesprek.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie