Nieuwjaarswens en donaties 2024:

IT bedrijf Amsterdam wenst je veel geluk in 2024

Veel geluk in 2024!

Namens het gehele team van VBVB wensen wij iedereen veel geluk in 2024. Wij danken al onze relaties voor de fijne samenwerking het afgelopen jaar en het in ons gestelde vertrouwen.

En jawel! Ook dit jaar doneert VBVB weer  3 x 1.000 euro aan doelen die wij belangrijk vinden. Dit doen we rond de jaarwisseling en in plaats van het versturen van dure relatiegeschenken. Mede namens jou dus! Ook dit jaar hebben we weer drie mooie doelen uitgekozen. Twee  daarvan zijn niet nieuw.

 

justdiggit 2022Justdiggit 

Met de organisatie Justdiggit hebben wij een goed doel gevonden waar we met veel bewondering en met veel hoop voor de toekomst naar kijken. Het concept is zo verbazend simpel dat we het bijna niet geloven: graaf een paar gaten op strategische plekken en verdroogde aarde bloeit in no time weer helemaal op! Justdiggit is in verschillende gebieden in Afrika actief.

Door klimaatverandering, maar ook door overexploitatie van grond door menselijk ondernemen, zijn grote gebieden onderhevig aan verwoestijning. Dit is het fenomeen dat bestaande woestijn zich uitbreidt en dat andere gebieden langzaam woestijn worden.

In veel van die droge gebieden is de bovenlaag van de grond zo hard geworden dat regenwater niet goed meer in de grond kan trekken. Water verdampt of stroomt daardoor weg naar rivieren. Hierdoor wordt de grond nog droger en neemt nog minder regen op. Dit heeft allerlei negatieve effecten, voor mens, dier en vegetatie maar ook voor het klimaat.

voor & na 2018 – 2022

Graaf Bunds!

De oplossing is zoals gezegd het graven van gaten, kuilen of helemaal correct: bunds. Een bund is simpelweg een kuil in de vorm van een halvemaan en met een afmeting van 4 bij 5 meter. In de kuilen wordt de bovenlaag losser en zo kan het regenwater in de humuslaag van de aarde zakken zodat het beschikbaar komt voor de wortels van planten. Zaden ontkiemen en de natuurlijke vegetatie kan terugkeren.

Als je een heleboel bunds op korte afstand van elkaar graaft, hebben ze een versterkend effect op elkaar. De vegetatie binnen de bunds groeit naar buiten en naar elkaar toe en vormt zo steeds meer een aaneengesloten gebied. Zie op de foto hiernaast hoe dit in 4 jaar tijd een gebied weer volledig kan vergroenen. Ongelofelijk!

De organisatie Justdiggit doet nog veel meer, veel te veel om hier allemaal te belichten. Neem daarom vooral een kijkje op hun website om meer te lezen over hun werk en de impact die dat heeft op de afkoeling van de aarde.

Op de website van Justdiggit vind je ook allerlei filmpjes en spectaculaire voor- en na foto’s die echt de moeite waard zijn. Dig In!

 

Make a Wish Nederland

ICT bedrijf Amsterdam doneert aan goed doel

Make a Wish Nederland bestaat al sinds 1989 en maakt deel uit van de wereldwijde overkoepelende organisatie Make a Wish Foundation. De organisatie stelt zich ten doel om ernstig zieke kinderen en hun familie een dag om nooit meer te vergeten te geven. Hiervoor kunnen kinderen hun eigen droomwens opgeven, die de Stichting dan gaat proberen te realiseren.

De zogenaamde Wish Journey geeft deze kids niet alleen een dag om nooit meer te vergeten, maar ook veel voorpret en natuurlijk veel nagenieten. Jaarlijks worden zo’n 500 droomwensen van zieke kinderen tussen de 3 en 18 jaar in Nederland vervult.

De allereerste wens die werd vervult was van de doodzieke Cindy die een opname mag bijwonen van de in die tijd populaire serie Zeg ‘ns Aaa én op de foto met Carry Tefsen, de Mien Dobbelsteen uit de serie.

 

B.O.F. logoBits of Freedom

De eerste organisatie is Bits of Freedom. Dit is de digitale waakhond van Nederland en alleen al om die reden steunen we B.O.F. ieder jaar. Als je wil weten wat ze allemaal doen op het gebied van digitale burgerrechten, privacy en internetvrijheid, kijk dan eens op hun website.

Binnenkort organiseren ze ook weer de lichtelijk cynische “Big Brother Awards”. Deze is bedoeld voor grove privacy schenders en gaat altijd gepaard met een grote prijsuitreiking waar de winnaar niet altijd voor komt opdagen. Wie de award dit jaar gaat krijgen moet nog worden bepaald. Gelukkig is er ook een prijs die juist positief is: de Felipe Rodriquez Award. Twee uitreikingen dus voor de prijs van één dus.

De prijzen worden op 15 januari 2024 uitgereikt in de Brakke Grond in Amsterdam. Het programma start om 19.00 uur en tickets zijn hier te koop.

 

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie