Microsoft verhoogt wederom prijzen

Microsoft verhoogt wederom prijzen Cloud licenties

Onlangs ontvingen wij van Microsoft de mededeling dat het bedrijf voortaan tweemaal per jaar de prijzen van Cloud licenties zal gaan aanpassen. Naar eigen zeggen worden de nieuwe bedragen gekoppeld aan de wisselkoersen van de USD zodat er een meer universele prijs ontstaat die wereldwijd hetzelfde is.

Het is jammer dat dat nu, en dat gaat in per 1 april, resulteert in een prijsstijging. Maar, dat zou theoretisch in de toekomst dus ook een prijsdaling tot gevolg kunnen hebben. Daarvoor geldt wat ons betreft: eerst zien en dan geloven. Alhoewel, in de FAQ van de aankondiging van Microsoft vonden wij deze vraag met bijbehorend antwoord:

ms verhoogt prijzen 2023

6. Does Microsoft decrease prices?
Yes, Microsoft has decreased prices most recently in New Zealand and Taiwan. As part of the new semi-annual cadence prices will be aligned up or down to maintain global pricing alignment.”

Dus, wie weet. Nu komt er in ieder geval in Nederland een prijsverhoging van 11% in de volgende gevallen:

  • Bij het verlengen van abonnementen op het Microsoft Cloud-licentieprogramma worden de nieuwe herziene prijzen van kracht vanaf de volgende verlengingsdatum na 1 april 2023.
  • Nieuwe abonnementen op het Microsoft Cloud-licentieprogramma die vanaf 1 april 2023 ingaan, worden geleverd tegen de nieuwe, herziene prijzen.

 

De verhoging geldt voor alle soorten zakelijke Cloud licenties, dus niet voor consumenten, maar wel voor commerciële, non-profit en educatieve licenties. Sommige prijzen van VBVB zullen hierdoor helaas ook weer omhoog gaan. Vaak vormen de kosten van Microsoft licenties een onderdeel van de totaalprijs van een dienst. Een goed voorbeeld daarvan is de VBVB Modern Workplace, waarbij de kosten van Microsoft licenties slechts een gedeelte vormen van de complete dienst.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

vbvb ict handdoek

Personeelsuitje 2023: zon, zee en strand!

VBVB ict en de Futureproof group

VBVB is onderdeel geworden van Futureproof Group

pronouns in ms365

Je MS365 profiel nu mét je pronouns

tuinfeest bij it bedrijf amsterdam

Tuinfeest 2023 mega succes!

VBVB Tuinfeest 2023

Meld je aan voor het VBVB Tuinfeest 2023!

Fabrique des Lumières heropent tentoonstelling

Fabrique des Lumières opent nieuwe tentoonstelling: win kaartjes!