Microsoft verhoogt wederom prijzen

Microsoft verhoogt wederom prijzen Cloud licenties

Onlangs ontvingen wij van Microsoft de mededeling dat het bedrijf voortaan tweemaal per jaar de prijzen van Cloud licenties zal gaan aanpassen. Naar eigen zeggen worden de nieuwe bedragen gekoppeld aan de wisselkoersen van de USD zodat er een meer universele prijs ontstaat die wereldwijd hetzelfde is.

Het is jammer dat dat nu, en dat gaat in per 1 april, resulteert in een prijsstijging. Maar, dat zou theoretisch in de toekomst dus ook een prijsdaling tot gevolg kunnen hebben. Daarvoor geldt wat ons betreft: eerst zien en dan geloven. Alhoewel, in de FAQ van de aankondiging van Microsoft vonden wij deze vraag met bijbehorend antwoord:

ms verhoogt prijzen 2023

6. Does Microsoft decrease prices?
Yes, Microsoft has decreased prices most recently in New Zealand and Taiwan. As part of the new semi-annual cadence prices will be aligned up or down to maintain global pricing alignment.”

Dus, wie weet. Nu komt er in ieder geval in Nederland een prijsverhoging van 11% in de volgende gevallen:

  • Bij het verlengen van abonnementen op het Microsoft Cloud-licentieprogramma worden de nieuwe herziene prijzen van kracht vanaf de volgende verlengingsdatum na 1 april 2023.
  • Nieuwe abonnementen op het Microsoft Cloud-licentieprogramma die vanaf 1 april 2023 ingaan, worden geleverd tegen de nieuwe, herziene prijzen.

 

De verhoging geldt voor alle soorten zakelijke Cloud licenties, dus niet voor consumenten, maar wel voor commerciële, non-profit en educatieve licenties. Sommige prijzen van VBVB zullen hierdoor helaas ook weer omhoog gaan. Vaak vormen de kosten van Microsoft licenties een onderdeel van de totaalprijs van een dienst. Een goed voorbeeld daarvan is de VBVB Modern Workplace, waarbij de kosten van Microsoft licenties slechts een gedeelte vormen van de complete dienst.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie