Microsoft Azure: het cloudplatform voor het MKB

Microsoft Azure: dé cloud-oplossing voor het MKB

Als organisatie kun je eigenlijk niet meer om de cloud heen. Veel applicaties die je dagelijks gebruikt, draaien al in de cloud. Maar als je zelf nog een groot deel van je infrastructuur on-premises beheert, hoe maak je dan de stap naar de cloud? Microsoft Azure biedt de oplossing. 

Wat is Microsoft Azure?

Azure is het cloudplatform van Microsoft. Binnen dit platform vind je diverse diensten voor bedrijven. Zoals bij ieder cloudplatform, hoef je geen servers te installeren of te onderhouden: alles vindt online plaats. Bij Microsoft Azure kun je snel en eenvoudig applicaties afnemen, maar ook je eigen applicaties of complete infrastructuur implementeren. Het is dan ook één van de meest populaire cloud-computing platformen op dit moment. 

Waarvoor zet je Azure in binnen jouw organisatie?

Je kunt Azure op verschillende manieren inzetten. Microsoft biedt meer dan 200 diensten aan op het platform. De mogelijkheden zijn dus eindeloos. Maar de drie meest gebruikte toepassingen van Microsoft Azure zijn:

1 Cloud platform

Zowel voor zakelijk gebruik als voor de consument is Azure één van de grootste cloudplatformen van het moment. Als gebruiker van Azure kun je eenvoudig applicaties ontwikkelen, onderhouden en beheren. Deze applicatie zijn met de juiste toegangsrechten voor iedereen bereikbaar. 

2 App Service

App Service stelt je in staat snel krachtige apps voor ieder platform of apparaat te maken. App Service ondersteunt een breed spectrum aan technologieën zoals PHP, Java, Node.js en biedt zowel Windows als Linux als ondergrond aan. Speciaal om .NET applicaties naar de cloud te verplaatsen is er de Migration Assistant van Azure App Service. Daarbij zijn geen of slechts minimale wijzigingen in de code nodig.

3 Azure SQL Database

Azure SQL Database, is de intelligente en schaalbare, relationele database-service voor de Microsoft cloud . Deze database-service is altijd up-to-date en beschikt over geautomatiseerde en door AI aangedreven functies om de prestaties te optimaliseren. Resources kunnen op basis van behoefte automatisch worden geschaald, zodat je je kunt richten op het bouwen van nieuwe applicaties zonder je zorgen te maken over resource-beheer of opslagcapaciteit.

Waarom is Azure dé oplossing voor het MKB?

Microsoft Azure biedt een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld Amazon- of Google clouddiensten. Zo maakt Azure gebruik van VHDx en Hyper-V, waardoor het flexibeler is en beter integreert met andere besturingssystemen. Daarnaast kun je met Azure een naadloze koppeling van on-premises en cloud-gebaseerde systemen realiseren. 

Maar ook de manier waarop de prijzen voor Microsoft Azure worden berekend, is een groot voordeel voor het MKB: je betaalt namelijk alleen wat je daadwerkelijk gebruikt. Dankzij deze ‘pay as you go’-opzet kun je eenvoudig op- of afschalen en betaal je nooit te veel. 

Ten slotte biedt Microsoft Azure nog een groot voordeel. Nu op afstand samenwerken meer dan ooit de norm is, vormt Azure de spil tussen cloud-based applicaties zoals Office 365, Teams, SharePoint en Dynamics die we dagelijks gebruiken. 

VBVB ICT: jouw Azure partner?

Wil je meer weten over de functionaliteiten en mogelijkheden van Microsoft Azure? En ben je op zoek naar een partner die je helpt om dit cloud-platform volledig af te stemmen op jouw behoeften? Dan helpt VBVB ICT je graag verder. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een goed gesprek.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie