Een bliksemstage bij VBVB ICT: jong talent aan het werk!

Een bliksemstage bij VBVB ICT: jong talent aan het werk!

Vandaag was het een bruisende dag bij VBVB ICT! Een groepje van 8 nieuwsgierige brugklassers stroomde binnen, klaar voor een bliksemstage georganiseerd door JINC.

JINC is een organisatie die jongeren helpt om hun talenten te ontdekken en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ze organiseren onder andere bliksemstages, waarbij leerlingen een dagje meelopen met een bedrijf om te zien wat voor werk er allemaal is. En vandaag kwamen ze bij VBVB langs.

Het programma was simpel maar effectief: we begonnen met een bedrijfspresentatie om de nieuwsgierige geesten wat inzicht te geven in wat we hier doen bij VBVB. Daarna volgde een rondleiding langs alle afdelingen, waarbij de brugklassers een kijkje konden nemen achter de schermen van ons bedrijf. Wat opviel is dat de leerlingen veel vragen stelden en oprecht wilden weten hoe de zaken in elkaar steken.

Maar het hoogtepunt van de ochtend was toch echt wel de praktijkopdracht. Hier gingen de jonge talenten hands-on aan de slag. Ze mochten een netwerkkabel kapot knippen, om hem vervolgens te gaan repareren.  Die reparatie bleek best een uitdaging en het is dan ook niet iedereen gelukt om de kabel weer werkend te krijgen.

Uiteindelijk sloten we de ochtend af met een quiz, gewoon om even te testen of ze wel een beetje goed hadden opgelet. En dat bleek zeker het geval!

Natuurlijk vonden sommige kids het leuker dan anderen. Het belangrijkste is dat we ze allemaal een mooie en toch ook wel interessante ochtend hebben kunnen bezorgen. Wie weet hebben we hier wel een paar toekomstige IT-wizards tussen zitten en zien we ze in de toekomst terug als stagiaires of collega’s. Wij hopen in ieder geval van wel.

Dus, dank aan JINC en de geweldige brugklassers voor een ochtend vol plezier, knippen, en hopelijk ook wat wijze lessen over het reilen en zeilen in de ICT-wereld. Tot de volgende bliksemstage!

Jinc en vbvb
Jinc bliksemstage bij VBVB ICT
Kabels knippen
JINC bliksemstage bij VBVB ICT
Quizzzz

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie