Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

Girls' Day 2024: fix the system not the girls

Vandaag, 11 april 2024, is het Girls’ Day. Een belangrijke dag die georganiseerd wordt door VHTO. Deze organisatie streeft ernaar om de participatie van meiden en vrouwen in bèta, techniek en IT te verhogen. Fix the system, not the girls!

De rol van techniek en technologie in de samenleving is momenteel van cruciaal belang. Een loopbaan binnen deze sector biedt niet alleen een aantrekkelijk salaris en werkzekerheid, maar er is ook een grote vraag naar nieuw talent. Bovendien is het essentieel dat de ontwikkeling van nieuwe technologieën en technieken wordt geleid door een diverse groep mensen en niet alleen door mannen.

Helaas is het op dit moment zo dat de vertegenwoordiging van vrouwen in de bèta, technische en IT-sector slechts 16% bedraagt. Dit betekent dat werkgevers een aanzienlijk potentieel aan talent mislopen. Ook wij als VBVB hebben hier mee te maken. Het is niet voor niets dat wij meehelpen deze campagne meer zichtbaarheid te geven. En onlangs stond onze directeur Femke nog levensgroot op een Peperbus in Amsterdam als onderdeel van de Rolmodel campagne van Equals.

Onderzoek toont aan dat meisjes op jonge leeftijd al worden ontmoedigd om een studie of carrière in deze richting te volgen. Het begint al met het speelgoed dat hele jonge meisjes krijgen, in plaats van blokken en auto’s krijgen ze vaak een pop…

fix the system not the girls

Dit alles wordt veroorzaakt door genderstereotypen, beperkte kennis over technische opleidingen en beroepen, een gebrek aan zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen.

Om deze redenen organiseert VHTO Girls’ Day! Tijdens dit evenement kunnen meisjes op een toegankelijke en leuke manier kennismaken met de wereld van bèta, techniek en IT.

Werken bij VBVB ICT

Wil jij ook werken bij een bedrijf waarbij inclusie en diversiteit belangrijke thema’s zijn en waar jij de kans krijgt om je talenten te ontwikkelen? Laten we dan eens een kop koffie drinken! 

Stuur ons je telefoonnummer, dan bellen we je. Je kunt ook contact opnemen met onze HR Manager Pieter Witteman.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie