Ecosia: De Duurzame zoekmachine

Wij worden steeds enthousiaster over de duurzame zoekmachine Ecosia! Ecosia is een in Berlijn gevestigde organisatie die het gebruik van hun zoekmachine koppelt aan het planten van bomen. Huh? Ja!

Door gebruik te maken van deze zoekmachine wordt geld gegenereerd. Dat geld komt, net als bij andere zoekmachines, uit advertentie-inkomsten. Maar in plaats van dat geld te goede te laten komen aan de aandeelhouders, plant deze organisatie er bomen van. Over de hele wereld. In totaal wordt 80% van de winst hieraan besteed en dat levert heel wat bomen op: de teller staat op dit moment op bijna 146 miljoen bomen in tien jaar tijd!

In de missie van Ecosia staat dat ze gaan voor 1 biljoen bomen. Daar zijn ze dus nog lang niet maar doordat Ecosia een snel groeiend platform is, gaat het tempo waarin de bomen worden gepland steeds verder omhoog. Op het moment van schrijven van dit stukje, is het één boom per seconde. De verwachting is dat dat nu steeds sneller zal gaan.

De nadelen van het gebruik van Ecosia zijn duidelijk. Er is (nog) geen enkele zoekmachine beter dan Google. Dus het zoeken zelf kost wat meer moeite. Ecosia maakt gebruik van het platform van Bing, dat weliswaar nog niet aan Google kan tippen maar dat wel steeds beter wordt.

De voordelen zijn ook zeer duidelijk: super duurzaam zoeken op het net en bijdragen aan het aanplanten van miljoenen bomen.

Het installeren is heel simpel en werkt met elke browser. Waar wacht je nog op?

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie