Ecosia: De Duurzame zoekmachine

Wij worden steeds enthousiaster over de duurzame zoekmachine Ecosia! Ecosia is een in Berlijn gevestigde organisatie die het gebruik van hun zoekmachine koppelt aan het planten van bomen. Huh? Ja!

Door gebruik te maken van deze zoekmachine wordt geld gegenereerd. Dat geld komt, net als bij andere zoekmachines, uit advertentie-inkomsten. Maar in plaats van dat geld te goede te laten komen aan de aandeelhouders, plant deze organisatie er bomen van. Over de hele wereld. In totaal wordt 80% van de winst hieraan besteed en dat levert heel wat bomen op: de teller staat op dit moment op bijna 146 miljoen bomen in tien jaar tijd!

In de missie van Ecosia staat dat ze gaan voor 1 biljoen bomen. Daar zijn ze dus nog lang niet maar doordat Ecosia een snel groeiend platform is, gaat het tempo waarin de bomen worden gepland steeds verder omhoog. Op het moment van schrijven van dit stukje, is het één boom per seconde. De verwachting is dat dat nu steeds sneller zal gaan.

De nadelen van het gebruik van Ecosia zijn duidelijk. Er is (nog) geen enkele zoekmachine beter dan Google. Dus het zoeken zelf kost wat meer moeite. Ecosia maakt gebruik van het platform van Bing, dat weliswaar nog niet aan Google kan tippen maar dat wel steeds beter wordt.

De voordelen zijn ook zeer duidelijk: super duurzaam zoeken op het net en bijdragen aan het aanplanten van miljoenen bomen.

Het installeren is heel simpel en werkt met elke browser. Waar wacht je nog op?

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

Fabrique des Lumières heropent tentoonstelling

Fabrique des Lumières opent nieuwe tentoonstelling: win kaartjes!

ms verhoogt prijzen 2023

Microsoft verhoogt wederom prijzen

ICT in Utrecht

Nieuwe klanten in Utrecht voor VBVB

justdiggit 2022

Nieuwjaarsdonaties 2022: Samen groeien

iso 27001 certificaat

ISO 27001 audit prima verlopen

VBVB Torpedo Theater

Sponsorcontract verlengt met VBVB Torpedo Theater