DutchCulture omarmt de VBVB Modern Workplace

DutchCulture omarmt de VBVB Modern Workplace

Thuiswerken en videovergaderen waren voor DutchCulture behoorlijk lastig met een onwillige server. De oplossing lag voor de hand: werken in de Cloud. Met de VBVB Modern Workplace beschikt DutchCulture sinds ruim anderhalf jaar weer over een betrouwbare en toekomstigbestendige IT-infrastructuur.

Al sinds 2008 heeft VBVB een nauwe samenwerking met DutchCulture (voorheen SICA), een stichting die zich bezighoudt met de promotie van de Nederlandse cultuursector in het buitenland. DutchCulture werkt in opdracht van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Buitenlandse Zaken en de Europese Unie. De stichting voert ook opdrachten uit voor Nederlandse ambassades en culturele organisaties in het buitenland en ondersteunt Nederlandse culturele organisaties en kunstenaars bij hun buitenlandse activiteiten.

De vijftig medewerkers van de stichting zijn voor hun kantoorsystemen uiteraard afhankelijk van een goed functionerende IT-infrastructuur. Bij de start van de coronacrisis in maart 2020 bleek al snel dat een onwillige en eigenlijk financieel afgeschreven server de organisatie parten speelde. Soms lag het systeem meerdere keren per dag plat. Het noodgedwongen thuiswerken en videovergaderen ging daardoor gepaard met veel opstartproblemen. De oplossing lag voor de hand: werken in de Cloud.

Door Corona versneld naar de Cloud

Vanwege het thuiswerken moest er heel snel geschakeld worden. Omdat de bestaande IT-infrastructuur sowieso aan vervanging toe was, was dit hét moment om over te stappen op een volledige Cloud omgeving. Samen hebben VBVB en DutchCulture de verschillende mogelijkheden onderzocht, waarbij de VBVB Modern Workplace als beste optie uit de bus kwam. In twee dagen tijd kregen alle medewerkers een nieuwe laptop en kwamen er nieuwe wifi zenders. Bovendien ging iedereen op online cursus om te leren werken met Office 365. Dankzij de Modern Workplace konden de medewerkers van DutchCulture weer overal gebruikmaken van betrouwbare kantoorapplicaties: thuis, op kantoor en op elke andere locatie.

De VBVB Modern Workplace is een complete digitale werkplek die volledig gebaseerd is op Microsoft 365, aangevuld met onze eigen ICT Security diensten, Back-up en Managed Services. Met de Modern Workplace kun je werken waar je maar wilt, met elk gewenst apparaat en op elk gewenst platform. De Modern Workplace bevat alle bekende Office-applicaties, aangevuld met andere apps die de productiviteit, communicatie en samenwerking binnen je organisatie echt kunnen verbeteren. Een goed bijvoorbeeld daarvan is Microsoft Teams, dat zich ruimschoots heeft bewezen als ideale tool voor communiceren en samenwerken op afstand. Een uitkomst is ook dat je in Word en Excel met meerdere mensen tegelijk aan hetzelfde document kunt werken. Uiteraard is de Modern Workplace optimaal beveiligd voor werken in de Cloud.

En hoe gaat het nu?

Na anderhalf jaar bevalt de gevonden IT-oplossing nog steeds uitstekend. Alle medewerkers zijn goed op weg geholpen door de trainingen van VBVB. Dat heeft een positieve uitwerkingen gehad op het enthousiasme over de Modern Workplace. De Service Level Manager van VBVB fungeert als vast aanspreekpunt, zodat de lijnen altijd kort zijn. DutchCulture en VBVB durven open te zijn naar elkaar, ook als er een keer iets minder goed gaat. Als er problemen zijn, lost VBVB die meteen op. DutchCulture heeft weer een betrouwbare en toekomstbestendige IT-infrastructuur.

 

“De overgang naar Microsoft 365 is heel soepel verlopen. Als je samen optrekt, is het erg fijn dat VBVB dezelfde taal spreekt en snapt wat de urgentie is. Het belangrijkste is dat de continuïteit van onze organisatie gewaarborgd blijft.” 

Conny Brak, financieel directeur DutchCulture

 

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie