Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Femke als rolmodel: keihard nodig om de IT sector inclusiever te maken

In 2023 daalde het percentage vrouwen in de digitale sector naar 19 procent. Dat is 3 procent lager dan het jaar daarvoor. Deze treurige cijfers betekenen dat Nederland het Europese gemiddelde inmiddels omlaag trekt. Geen vrolijke ontwikkeling als je je hard maakt voor meer diversiteit en inclusie in je sector zoals onze directeur Femke Brouwer-Hobbelen dat doet.

 

Toen de vraag kwam of ze wilde meewerken aan de Equals campagne, die draait om het zichtbaar maken van vrouwelijke rolmodellen binnen de Nederlandse Tech industrie, was het dan ook niet moeilijk om volmondig ja te zeggen.

Als vrouwelijke leider binnen de IT sector loopt zij niet alleen zelf tegen obstakels aan, ze ziet dat ook bij andere vrouwen en meiden gebeuren. Ideaal zou een toekomst zijn waarin kans gelijkheid voor iedereen vanzelfsprekend is. Maar daarvoor moet er nog heel wat gebeuren. Zichtbaarheid van succesvolle vrouwen in Tech kan meiden en vrouwen inspireren en vertrouwen geven dat een technische carrière ook voor hen tot de mogelijkheden behoort. En dat is nou precies de rol van een rolmodel.

Equals 2024
inclusieve IT sector

Vandaar dat Femke vanaf 8 maart, Internationale Vrouwendag 2024, levensgroot te zien is op de peperbus die bij VBVB in de buurt staat: op
de hoek Vijzelstraat en Prinsengracht.

Trots, 3 meter hoog, midden in de stad, als rolmodel. Want een van Femke’s motto’s is:

 

“You cannot become what you cannot see”

 

Daarnaast is het natuurlijk van belang dat binnen de IT sector de bedrijfscultuur in het algemeen meer divers en inclusiever gaat worden waardoor vrouwen ook daadwerkelijk tot hun recht komen en op alle vlakken gelijke kansen krijgen. Ook daar draagt deze campagne indirect aan bij.

Daarom zijn we ontzettend trots dat we aan de Role Models campagne hebben meegewerkt en verwachten we dat de campagne veel meiden en vrouwen zal inspireren. Laten we gezamenlijk een mooie impact maken!

inclusie en diversiteit in de it sector

Werken bij VBVB ICT

Wil jij ook werken bij een bedrijf waarbij inclusie en diversiteit belangrijke thema’s zijn en waar jij de kans krijgt om je talenten te ontwikkelen? Laten we dan eens een kop koffie drinken! 

Stuur ons je telefoonnummer, dan bellen we je. Je kunt ook contact opnemen met onze HR Manager Pieter Witteman.

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie