Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegen

Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegen

Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegenEen van de meest in het oog springende verschillen met onze wereld voor en tijdens de pandemie is dat we gezamenlijk veel meer thuis zijn gaan werken. Hierdoor zijn veel bedrijven en organisaties versneld richting de Cloud gegaan. Alhoewel hier natuurlijk veel voordelen aan kleven, zijn er ook gevaren.

Cybercriminelen hebben hun kans gezien om veel actiever te worden en ook vaker succesvol aanvallen uit te voeren. Een verontrustende ontwikkeling die blijkt uit het Verizon Business 2021 Data Breach Investigations Report.

Er zijn grote regionale verschillen te zien. Ook het soort van cyberaanvallen is niet bij elke branche hetzelfde. Het volledige 2021 Data Breach Investigations Report en de Executive Summary zijn beschikbaar op de DBIR resource page. Helaas is dit rapport wel geschreven in het Engels, dus houd daar rekening mee.

Onzeker of de ICT security bij jullie goed geregeld is? Wij hebben een Security Officer, André Durville, die graag met je meekijkt. Stuur hem een mailtje!

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

Fabrique des Lumières heropent tentoonstelling

Fabrique des Lumières opent nieuwe tentoonstelling: win kaartjes!

ms verhoogt prijzen 2023

Microsoft verhoogt wederom prijzen

ICT in Utrecht

Nieuwe klanten in Utrecht voor VBVB

justdiggit 2022

Nieuwjaarsdonaties 2022: Samen groeien

iso 27001 certificaat

ISO 27001 audit prima verlopen

VBVB Torpedo Theater

Sponsorcontract verlengt met VBVB Torpedo Theater