Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegen

Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegen

Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegenEen van de meest in het oog springende verschillen met onze wereld voor en tijdens de pandemie is dat we gezamenlijk veel meer thuis zijn gaan werken. Hierdoor zijn veel bedrijven en organisaties versneld richting de Cloud gegaan. Alhoewel hier natuurlijk veel voordelen aan kleven, zijn er ook gevaren.

Cybercriminelen hebben hun kans gezien om veel actiever te worden en ook vaker succesvol aanvallen uit te voeren. Een verontrustende ontwikkeling die blijkt uit het Verizon Business 2021 Data Breach Investigations Report.

Er zijn grote regionale verschillen te zien. Ook het soort van cyberaanvallen is niet bij elke branche hetzelfde. Het volledige 2021 Data Breach Investigations Report en de Executive Summary zijn beschikbaar op de DBIR resource page. Helaas is dit rapport wel geschreven in het Engels, dus houd daar rekening mee.

Onzeker of de ICT security bij jullie goed geregeld is? Wij hebben een Security Officer, André Durville, die graag met je meekijkt. Stuur hem een mailtje!

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie