Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegen

Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegen

Cybercriminaliteit tijdens pandemie gestegenEen van de meest in het oog springende verschillen met onze wereld voor en tijdens de pandemie is dat we gezamenlijk veel meer thuis zijn gaan werken. Hierdoor zijn veel bedrijven en organisaties versneld richting de Cloud gegaan. Alhoewel hier natuurlijk veel voordelen aan kleven, zijn er ook gevaren.

Cybercriminelen hebben hun kans gezien om veel actiever te worden en ook vaker succesvol aanvallen uit te voeren. Een verontrustende ontwikkeling die blijkt uit het Verizon Business 2021 Data Breach Investigations Report.

Er zijn grote regionale verschillen te zien. Ook het soort van cyberaanvallen is niet bij elke branche hetzelfde. Het volledige 2021 Data Breach Investigations Report en de Executive Summary zijn beschikbaar op de DBIR resource page. Helaas is dit rapport wel geschreven in het Engels, dus houd daar rekening mee.

Onzeker of de ICT security bij jullie goed geregeld is? Wij hebben een Security Officer, André Durville, die graag met je meekijkt. Stuur hem een mailtje!

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB Torpedo Theater

Sponsorcontract verlengt met VBVB Torpedo Theater

modern workplace bij de Fleo Campus

Flevo Campus nieuwe klant voor VBVB ICT

vbvb ict tuinfeest 2022

VBVB Tuinfeest 2022

fabrique des lumieres

Tombola! Win 2 kaartjes voor de Fabrique des Lumières

tips voor duurzamer kantoor

Duurzamere ICT: 10 Tips voor jouw kantoor

Modern Workplace voor DutchCulture

DutchCulture omarmt de VBVB Modern Workplace