Adopteer Regenwoud ontvangt een van onze Nieuwjaarsdonaties

Adopteer Regenwoud blij met onze donatie

Waardecheque Adopteer Regenwoud

Elk jaar rond de jaarwisseling kiezen wij drie goede doelen uit die we elk 1.000 euro doneren. Dit jaar waren dat Bits of Freedom, Stichting de Vrolijkheid en dus Adopteer Regenwoud.

Adopteer Regenwoud is een stichting die regenwoud in Costa Rica opkoopt en beschermt. Onze donatie van 1.000 euro is goed ontvangen door de sticting en we hadden een mooi uitreikingsmoment door onze directeur Berend van Bemmel aan Martin van Havik. Voor deze gelegenheid mochten wij gebruik maken van de tropische kas van onze fijne klant De Hortus Amsterdam, waarvoor dank!

Het bedrag is goed voor wel 400 vierkante meter regenwoud. Dat klinkt best veel maar inmiddels heeft de stichting al 240 hectare regenwoud in haar bezit en dat is dus 2.4 miljoen vierkante meter!

Adopteer regenwoud donatie uitreiking

Martin Havik van de stichting vertelt dat ze meestal sparen om dan in een keer een perceel van tussen de 20 en 60 hectare aan te kopen. Gelukkig is er aangrenzend nog heel wat regenwoud te koop dus de verwachting is dat de totale oppervlakte nog flink zal groeien.

Zijn de vierkante meters eenmaal aangekocht, dan stopt het daar niet. Het land wordt direct onder de natuurbeschermingswet van Costa Rica geplaatst waardoor het voor altijd beschermd is tegen commerciële exploitatie. Het reservaat bevindt zich namelijk in een gebied dat wordt bedreigd door illegale houtkap, jacht, en oprukkende landbouw.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de stichting steeds meer woud opkoopt en zo aansluiting gaat vinden bij het Nationale Reservaat van Costa Rica.

Adopteer Regenwoud op meer vlakken actief

Behalve het opkopen van vierkante meters woud, doet de stichting nog veel meer. Zo is er een onderzoeksstation in het reservaat waar studenten vanuit de hele wereld naar toe komen om onderzoek te doen. Daarnaast maken ze verbinding met de lokale bevolking.

Bezoek vooral de website  om erachter te komen wat deze moooie stichting allemaal nog meer doet. En misschien wil je zelf ook wel een bijdrage leveren? Voor slechts 2,5 per maand kun je al donateur worden. Dat staat dus gelijk aan 1 vierkante meter per maand. Geweldig toch?

Bezoek de website!

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

ict voor Torpedo

VBVB weer een jaartje hoofdsponsor van het Torpedo Theater!

iso 27001 certificaat

Onze ISO 27001 hercertificering is in the pocket!

Jinc bliksemstage bij VBVB ICT

Een bliksemstage bij VBVB ICT: jong talent aan het werk!

vbvb ict handdoek

Personeelsuitje 2023: zon, zee en strand!

VBVB ict en de Futureproof group

VBVB is onderdeel geworden van Futureproof Group

pronouns in ms365

Je MS365 profiel nu mét je pronouns