5 ICT uitdagingen voor het MKB 

De juiste ICT oplossing vinden voor jouw bedrijf is soms best een beetje puzzelen

5 ICT uitdagingen MKB

Ondernemingen kunnen al lang niet meer functioneren zonder ICT. En de technologische ontwikkelingen razen maar door. Met welke uitdagingen hebben MKB-ers vandaag de dag te maken? Wij zetten de 5 belangrijkste ICT uitdagingen voor het MKB voor je op een rijtje. 

1. ICT Security op orde krijgen en houden 

Continuïteit van de werkprocessen is natuurlijk cruciaal voor MKB-bedrijven. Daar hangt de zorg voor een veilige ICT-omgeving nauw mee samen. Juist nu zich steeds meer in de Cloud afspeelt, heb je een goed doordachte en uitgevoerde ICT Security strategie nodig. Slachtoffer worden van cybercriminelen is geen optie! 

Dat is niet altijd makkelijk om zelf te realiseren als MKB-bedrijf. Vandaar dat we je daar graag bij helpen. Lees meer over onze ICT Security diensten. 

2. Modernisatie en adoptie 

Als ondernemer ga je graag met je tijd mee en wil je gebruik maken van de meest moderne technologieën. Met name de Cloudtechnologie van Microsoft 365 geeft het MKB tegenwoordig mogelijkheden die voorheen alleen voor grote bedrijven beschikbaar waren. Niet voor niets dus migreren veel ondernemers naar dit Cloudplatform, zo ook de klanten van VBVB.   

Het is daarnaast wel heel belangrijk dat je medewerkers ook goed uit de voeten kunnen met de nieuwe manier van werken. Voor sommigen is dat geen probleem, voor anderen ligt dat anders. Het trainen van gebruikers in de nieuwe werkwijze noemen we binnen de ICT “adoptie”. Adoptie vormt bij VBVB een vast onderdeel van het migratietraject. Dit is vrijwel altijd maatwerk. Geen enkel MB-bedrijf is immers hetzelfde. 

Is jouw omgeving aan modernisatie toe? Misschien is het een idee om eens een inspiratiesessie bij ons te boeken. Daarin vertellen wij graag wat de migratie naar Microsoft 365 allemaal behelst en wat de VBVB Modern Workplace voor jouw bedrijf kan betekenen.  

3. Kostenbeheersing 

Het laag houden van de kosten van je onderneming is altijd een uitdaging. En een perfect functionerende en onderhouden ICT-omgeving kost geld. Daarentegen kan effectievere inzet van verschillende technologie op de lange termijn juist leiden tot kostenbesparingen. 

Is er sprake van verouderde apparatuur of wil je geheel of gedeeltelijk migreren naar de Cloud? Ook dan is het fijn om een partner te hebben die overzicht heeft over de kosten die dat met zich meebrengt. Maar ook een die juist kan kijken of er besparingen mogelijk zijn.

Wij helpen graag om de beste oplossingen te vinden die passen bij jouw bedrijf en binnen jouw budget.  

4. Gebrek aan technische kennis in huis 

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel waardoor IT-ers zich continue moeten blijven scholen. Voor de meeste MKB-bedrijven is het niet haalbaar om dit met eigen mensen voor elkaar te krijgen.  

Hele kleine MKB-ers doen hun ICT vaak nog zelf. Naarmate de onderneming groeit, groeit dan ook de behoefte aan een professioneler netwerk. Grotere MKB-bedrijven hebben soms een eigen IT-er of zelfs een eigen IT afdeling, maar ook die kunnen vaak wel wat technische ondersteuning gebruiken. 

In beide gevallen kan VBVB helpen. Wij kunnen eigen IT-afdelingen ondersteunen en/of de gehele ICT-omgeving voor ondernemers uit handen nemen. Ook kunnen we advies op maat leveren of bijvoorbeeld een second opinion geven over je huidige ICT-omgeving. Neem daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op!

5. Modern en aantrekkelijk zijn voor de jongere generaties 

De jongere generaties, zo pak ‘m beet vanaf de millennials, werken het liefst met apps. Ze gebruiken hun smartphone veelvuldig, ook zakelijk, en gebruiken allerlei andere moderne apparaten zoals tablets. Om ook voor deze generaties aantrekkelijk te zijn, moeten MKB-ers dus open blijven staan voor nieuwe moderne manieren van (samen)werken.  

Microsoft 365 lijkt op dit moment de ideale Cloudomgeving waarin alle moderne technologieën samenkomen. Wij hebben hiervoor de VBVB Modern Workplace ontwikkeld, gebouwd op de technologie van Microsoft 365 en aangevuld met onze eigen noodzakelijke security tools, support middels onze Servicedesk en het beheer van de apparatuur.  

Wil jij ook moderniseren? Dan is de VBVB Modern Workplace wellicht wel iets voor jouw bedrijf. Lees hier alles over de VBVB Modern Workplace.

 

Deel dit artikel

INteressante artikelen

Ontdek meer blogs

VBVB-ICT en I&O Netsys bundelen krachten

Girls Day 2024

Girls’ Day 2024: Fix the system, not the girls

DMARCS settings

DMARC Settings: verbeter je E-mailbeveiliging

duurzame ict amsterdam mvo

MVO Jaarverslag 2023 staat online!

diversiteit en inclusie binnen de IT sector

Femke als rolmodel op Internationale Vrouwendag 2024

Password manager van Keeper

Password Manager: een must voor elke organisatie